11 juni 2022
14:00

IFK Lidingö FK 1

Knapp förlust mot serieledarna

Tyvärr fick vi inte möjlighet att låna in någon målvakt så Adam fick ställa sig i målet när Nusret inte kunde medverka.
Vi rivstartade matchen direkt. Alex slår en fin passning rakt upp till John som slår bollen på djupet på Deniz som slår ett inlägg på bortre där Davis S kommer men hans skott går tyvärr över.
Lidingö visar upp ett bra passningsspel och vill gärna slå tidiga djupledsbollar men vår backlinje är på tårna och släpper inte igenom dem. Under första 10 minutrarna så har Albin två viktiga brytningar inne i vårat straffområde och David L har en viktig brytning.
Vi faller ner med yttrarna och håller laget kompakt. Det gör att Lidingö får ha mycket boll runt mittlinjen men de har väldigt svårt att skapa några farliga chanser.
Vår bästa chans kommer när John bryter en av deras uppspel och vi får en kontring, där John spelar bollen till Anders som följt med hela vägen upp men hans skott räddas av deras målvakt.

I andra halvlek börjar Lidingö bäst. I 2:a minuten har de en chip i ribban men vi lyckas rensa bort returen. Lidingö fortsätter att ha mycket boll och det gör att vi får springa mycket......och tidigt i andra halvlek får Deniz en känning i låret så då har vi tyvärr inga avbytare.
I 12:e gör Adam en räddning på ett skott från Lidingö och minuten senare snackar Ludde till sig en gult kort.
Mitt i halvleken får vi kapitulera. Deras högerytter lyfter in en boll som går över Adam och precis under ribban och Lidingö tar ledningen med 1-0. Matchen fortsätter sedan på samma sätt.....Lidingö har mycket boll och vi jobbar hårt för att täcka ytor. De har några skott utifrån men inget som skapar några problem för Adam i målet.
Vi får till några avslut. Först är det Sebbe som ta ett skott långt utifrån men skottet går över. Sedan drar Albin på sig ett gult kort för hårt spel innan John i 41:a minuten får en möjlighet men även hans skott går över. Med två minuter kvar så snackar Edvin till sig ett gult.

Vi kommer inte till några fler avslut så Lidingö vinner matchen med 1-0. De hade säkert 80% av bollinnehavet men vi lyckades med det vi pratade om innan matchen, d.v.s. att hålla laget kompakt och inte ge de några ytor centralt. Tyvärr räckte det inte idag för att få med sig en poäng....

Nya friska (förhoppningsvis) tag imorgon mot IFK Viksjö.